سرپرستی روزنامه اقتصادی آسیا در مشهد
  • حرف درمانی باید حذف شود؛ امسال باید عمل کنیم
  • حرف درمانی باید حذف شود؛ امسال باید عمل کنیم
  • کاهش چشمگیر حوادث جاده‌ای خراسان رضوی با آگاه‌سازی به‌موقع هلال احمر
  • کاهش چشمگیر حوادث جاده‌ای خراسان رضوی با آگاه‌سازی به‌موقع هلال احمر
  • ۶ مرکز اُتیسم در خراسان رضوی فعال است
  • باید در جهت رفع مشکلات کودکان اُتیسم تلاش و کوششی همگانی داشته باشیم
  • سومین اجلاس میزبانی ایرانی اسلامی در مشهد برگزار می‌شود
  • یک درصد کودکان ایرانی مبتلا به بیماری اُتیسم هستند
  • افزایش 3 درصدی تعداد زائر ورودی به مشهد تا به امروز
  • المان گوهرسنگ ها، نوروز در میدان جانباز رونمایی می شود
  • صادرات 1762 میلیون دلار کالا از استان طی 11 ماهه سال 96
  • بازرسان، آتش نشان داوطلب می شوند
  • پایان دومین رنکینگ بزرگ اسنوکرخراسان
  • هشدار رئیس بانک مرکزی اروپا به ترامپ درباره وضع تعرفه
  • افتخارآفرینان وزنه‌برداری جهان مدال‌هایشان را به آستان قدس رضوی هدیه کردند
  • نشست مشترک معاون صنايع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتي استان خراسان رضوي با فعالين اقتصادي کشور سوريه
  • توليد، اشتغال پايدار و توسعه صادرات،سه محور مهم در حوزه اقتصادي  
  • ساخت و تغییر پروفایل های مختلف در اندروید با Profile manager
  • جشن تولد لامبورگینی با "میورا اونتادور"
  • خودروهای ارزان سوزوکی کیفیت یا تسخیر بازار
  • سیاستهای ویژه برای فروش محصولات پژو در ایران
  • مشاور وزیر صنعت : قرارداد سیتروئن با ساپیا مبارک است
  • ضعف نظارت وزارت صنعت بر خودروسازان!
  • مرسدس کلاس E کوپه در حال تست با پوشش استتاری
  • تولید ۲ مدل سواری متوقف شد
  • تولید ۲ مدل سواری متوقف شد
  • فیشهای حقوقی و آدرسهای اشتباه
  • رسوایی میتسوبیشی درباره میزان مصرف سوخت، مربوط به خودروهای ژاپنی است نه آمریکایی
  • رسوایی میتسوبیشی درباره میزان مصرف سوخت، مربوط به خودروهای ژاپنی است نه آمریکایی
  • نیازمند یک خط اعتباری برای جذب سرمایه گذار و آغاز پروژه هستیم/ براساس حمایت های قطعی، می توانیم برنامه زمانبندی اعلام کنیم
  • آغاز طرح ضیافت ماه مبارک رمضان در خراسان رضوی
  • حق ۴۹۰هزار کارگر در جیب ۱۶ مدیر دولتی
  • تست cs35 در کاشان/شاسی بلندی متفاوت که در سایپای کاشان مونتاژ می شود
  • نویسنده کتاب موج سوم، درگذشت
  • برج سلمان مشهد در آتش سوخت
  • امضای ۴ قرارداد جدید با خودروسازان خارجی
  • کدخبر: 1648


    اسلوفود، احیا کننده سنت ایرانی به شیوه مدرن


    خورش باشی، پیشرو در غذای ارگانیک

     اسلو فود در واقع با ریشه ، تفکر و سلامت تغذیه و مهمان نوازی ایرانی نسبت به کشورهای اروپایی سنخیت بیشتری دارد. تعریف ساده ما از اسلو فود پخت غذاهای ایرانی و سرزمین مادری با استفاده از مواد اولیه سالم، تازه، طبیعی یا ارگانیک به روشی خانگی و پخت  آرام است. جواد رهنما، فعال حوزه غذا و رستورانداری، مهمان دفتر روزنامه اقتصادی آسیا است و از دغدغه های خود در خصوص سلامت مردم و بحث  اشتغال و کارآفرینی در حوزه ی کسب و کارهای نوین در حوزه تغذیه در ایران، سخن می گوید.

    زهرا کیوانلو - اسلو فود در واقع با ریشه ، تفکر و سلامت تغذیه و مهمان نوازی ایرانی نسبت به کشورهای اروپایی سنخیت بیشتری دارد. تعریف ساده ما از اسلو فود پخت غذاهای ایرانی و سرزمین مادری با استفاده از مواد اولیه سالم، تازه، طبیعی یا ارگانیک به روشی خانگی و پخت  آرام است. جواد رهنما، فعال حوزه غذا و رستورانداری، مهمان دفتر روزنامه اقتصادی آسیا است و از دغدغه های خود در خصوص سلامت مردم و بحث  اشتغال و کارآفرینی در حوزه ی کسب و کارهای نوین در حوزه تغذیه در ایران، سخن می گوید.

     

    به گزارش آسیا، جواد رهنما مدیر مجموعه خورش باشی،  با بیان اینکه سعی دارد تا هر آنچه در سنت غذایی و مهمان نوازی ایرانی رو به زوال رفته است را  به شکل مدرن احیا کند، گفت: اسلو فود خورش باشی بر 4 اصل پایه گذاری شد تا هرفردی که در آینده بخواهد اسلوفود را راه اندازی کند در قالب این 4 مورد حرکت کند: توجه به تغذیه سالم، کمک  به حفظ محیط زیست ، ترویج فرهنگ نودوستی و نیک اندیشی، ترویج فرهنگ محصولات ارگانیک و حرکت فرهنگ به سمت اسلو فود.

     

     

    وی می گوید: در دنیا 3 مبحث در باره  غذا وجود دارد که شامل فست فودها که ایرانی ها با آن و عواقب آشنایی دارند، اسلو فودها و ارگانیک فود که در حال حاضر به دلیل اینکه صفر تا صد مواد ارگانیک در کشور وجود ندارد، پخت نمی شود.این امر باعث شد تا ما  سراغ اسلوفودها که نقطه مقابل فست فودها و در واقع پخت آرام است، برویم.

     

    رهنما در خصوص پخت آرام می گوید: این امر جنبشی است که توسط یک خبر نگار ایتالیایی درسال  1986 شروع شد که این جنبش، نه گفتن به زندگی شتاب زده و غذاهای فست ، سریع و ماشینی است.

     

    مدیر کترینگ خورش باشی به حامیان سلامت اشاره و عنوان می کند: ما در مشهد گروهی را تحت عنوان حامیان سلامت شکل دادیم که عهده دار دو وظیفه است، یکی از مباحث آن راه اندازی اولین اسلو  فود مشهد در ایران ، همچنین ترویج ، معرفی و توزیع محصولات ارگانیک مورد  تایید انجمن ارگانیک ایرانیان است. دومین مساله راه اندازی اسلوفود خورش باشی بود که در آن بخشی کارهای نوآورانه و خلاقانه داریم که به واسطه مهندسی معکوس، خدمت و تکنولوژی را برون سازی می کنیم.

     

    ارگـانیـک یعنی . . .من دوست ندارم مواد شیمیایی وارد بدنم بشه !

    رهنما در خصوص اصل اول اسلوفود که توجه به تغذیه سالم می گوید: باید در تهیه مواد اولیه دقت و وسواس بسیار داشته باشیم و هر آنچه برای سلامت جامعه مضر است به هیچ عنوان مجاز به استفاده نباشد از جمله نوشابه های گازدار، قند سفید ، روغن نباتی و موادی را که به محیط زیست ضزبه میزند.

     

    وی در ادامه به بحث  محیط زیست اشاره و اظهار می کند: باید ظروف گیاهی جایگزین ظروف یک بار مصرف پلاستیکی که مضر است شود. ایران پنجمین کشور دنیا از لحاظ مصرف ظروف یک بار مصرف و همچنین پنجمین کشور دنیا است که به تکنولوژی تولید  برای ظروف گیاهی دست یافته است. اما 97% ظروف و بسته بندی پلاستیکی یک بار مصرف وتنها 3% آن گیاهی  است که بخش اعظم آن در بیمارستان ها و به دستور وزیر بهداشت انجام شده است.

     

    مدیر رستوران خورش باشی ادامه می دهد: در اسلوفود خورش باشی هیچ گونه فاضلاب و پسماند آبی به سفره آب زیر زمینی مشهد منتقل نمیشود و پس از  سیستم چربه گیری و بازیافت وارد اگو کشهد می شود تا ضربه ای به سفره های آب زیرزمینی و محیط زیست وارد نشود. همچنین در سالن پذیرایی اسلو فود گونه های زیست محیطی و تصویه هوا وجود دارد.

     

    وی ادامه داد در خصوص فرهنگ نو دوستی با حمایت نو دوستان تابلو مهربانی غذا که  شعار آن  "با همت عالی ما و شما در شهر گرسنه ای نخواهیم داشت" تحت عنوان سلامت اجتماعی گلستان علی انجام می شود که در آن 450 خانه دار حاشیه شهر با هماهنگی اتحادیه داران  رستوران داران تحت پوشش قرار گرفته اند. همچنین قراراست تا سایر رستوران ها در این طرح مشارکت کنند تا شاهد هیچ گرسنه ای  در مشهد نباشیم.

     

    جواد رهنما، در خصوص ترویج فرهنگ استفاده از محصولات ارگانیک می گوید : در اسلو فود خورش باشی از بهترین برندهای چای ارگانیک به صورت رایگان از میهمانان پذیرایی می کنیم و به جای نوشابه های گازدار که نوعی سم محسوب می شود از آبمیوه های طبیعی استفاده می کنیم.

     

    رهنما می گوید: انجمن ارگانیک ایران از سال 85  تحت نظارت اتاق صنایع و بازرگانی دایر شد و در حال حاضر10 استان انجمن ارگانیک وجود دارد و از 5 سال قبل ایران به کنواسیون جهانی ارگانیک پیوست.

     

    مدیر رستوران خورش باشی با تاکید بر اینکه ارگانیک یک فرهنگ است نه محصول غذایی، اظهار می کند: هر اندازه که میزان  استقبال  مصرف از محصولات ارگانیک بیش تر شود هم تولید کنندگان تشویق می شوند و هم واردات بیش تری صورت می گیرد که به نفع سلامت جامعه است.

     

    وی در خصوص اینکه از چه نوع تبلیغاتی برای شناساندن اسلوفود و غذای ارگانیک و سالم این رستوران به مردم استفاده می کنید گفت: بهترین اطلاع رسانی و بازاریابی ما  به صورت چهره به چهره است و مشتری های ما خودشان بهترین مبلغ ها هستند.

     

    کلید واژه ها
    اسلوفود - ارگانیک - حامیان سلامت - تغذیه - خورش باشی - غذای سالم
    نظرات
    ارسال نظر



    مطالب مرتبط