سرپرستی روزنامه اقتصادی آسیا در مشهد
  • حرف درمانی باید حذف شود؛ امسال باید عمل کنیم
  • حرف درمانی باید حذف شود؛ امسال باید عمل کنیم
  • کاهش چشمگیر حوادث جاده‌ای خراسان رضوی با آگاه‌سازی به‌موقع هلال احمر
  • کاهش چشمگیر حوادث جاده‌ای خراسان رضوی با آگاه‌سازی به‌موقع هلال احمر
  • ۶ مرکز اُتیسم در خراسان رضوی فعال است
  • باید در جهت رفع مشکلات کودکان اُتیسم تلاش و کوششی همگانی داشته باشیم
  • سومین اجلاس میزبانی ایرانی اسلامی در مشهد برگزار می‌شود
  • یک درصد کودکان ایرانی مبتلا به بیماری اُتیسم هستند
  • افزایش 3 درصدی تعداد زائر ورودی به مشهد تا به امروز
  • المان گوهرسنگ ها، نوروز در میدان جانباز رونمایی می شود
  • صادرات 1762 میلیون دلار کالا از استان طی 11 ماهه سال 96
  • بازرسان، آتش نشان داوطلب می شوند
  • پایان دومین رنکینگ بزرگ اسنوکرخراسان
  • هشدار رئیس بانک مرکزی اروپا به ترامپ درباره وضع تعرفه
  • افتخارآفرینان وزنه‌برداری جهان مدال‌هایشان را به آستان قدس رضوی هدیه کردند
  • نشست مشترک معاون صنايع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتي استان خراسان رضوي با فعالين اقتصادي کشور سوريه
  • توليد، اشتغال پايدار و توسعه صادرات،سه محور مهم در حوزه اقتصادي  
  • ساخت و تغییر پروفایل های مختلف در اندروید با Profile manager
  • جشن تولد لامبورگینی با "میورا اونتادور"
  • خودروهای ارزان سوزوکی کیفیت یا تسخیر بازار
  • سیاستهای ویژه برای فروش محصولات پژو در ایران
  • مشاور وزیر صنعت : قرارداد سیتروئن با ساپیا مبارک است
  • ضعف نظارت وزارت صنعت بر خودروسازان!
  • مرسدس کلاس E کوپه در حال تست با پوشش استتاری
  • باید در جهت رفع مشکلات کودکان اُتیسم تلاش و کوششی همگانی داشته باشیم
  • تولید ۲ مدل سواری متوقف شد
  • تولید ۲ مدل سواری متوقف شد
  • فیشهای حقوقی و آدرسهای اشتباه
  • رسوایی میتسوبیشی درباره میزان مصرف سوخت، مربوط به خودروهای ژاپنی است نه آمریکایی
  • رسوایی میتسوبیشی درباره میزان مصرف سوخت، مربوط به خودروهای ژاپنی است نه آمریکایی
  • نیازمند یک خط اعتباری برای جذب سرمایه گذار و آغاز پروژه هستیم/ براساس حمایت های قطعی، می توانیم برنامه زمانبندی اعلام کنیم
  • کاهش چشمگیر حوادث جاده‌ای خراسان رضوی با آگاه‌سازی به‌موقع هلال احمر
  • کاهش چشمگیر حوادث جاده‌ای خراسان رضوی با آگاه‌سازی به‌موقع هلال احمر
  • آغاز طرح ضیافت ماه مبارک رمضان در خراسان رضوی
  • تست cs35 در کاشان/شاسی بلندی متفاوت که در سایپای کاشان مونتاژ می شود
  • حق ۴۹۰هزار کارگر در جیب ۱۶ مدیر دولتی
  • کدخبر: 2078

    گزارشی از سرآشپز بین المللی مشهدی؛


    اولین کسیکه کباب ترکی را به شکل وارونه درست کرد


    امروز می خواهم برایتان از کسی سخن بگویم که غذا را نه با دستانش که با عشق می پزد. فردی که از 5 سالگی با کار و درآمد آشناست و انضباط و نظم در کارش را مدیون اساتیدی است که در کودکی، شاگردیشان را کرده است.

    عفت رضوی - امروز می خواهیم برایتان از کسی سخن بگوییم که غذا را نه با دستانش که با عشق می پزد. فردی که از 5 سالگی با کار و درآمد آشناست و انضباط و نظم در کارش را مدیون اساتیدی است که در کودکی، شاگردیشان را کرده است. مرد جنگ و دزد کار. کسیکه هر غذایی را با یک بار دیدن، یاد می گیرد و به بهترین شکل درست می کند. همان که شهرت آشپزی اش از شرق تا غرب دنیا را دربرگرفته و نقش مهمی در شناساندن غذاها و ذائقه ایرانی به سراسر دنیا دارد. به 57 کشور دنیا سفر کرده و در هر مسابقه ای که شرکت کند، پیروز است و فقط یک فرمول برای کار خود می شناسد و آن اینکه عاشق آشپزی است و با عشق غذا می پزد.

     

    به رسم روزگار قرار بود خلبان شود ولی به رسم سرنوشت، سر از آشپزی درآورد.  از سختی کارش در نوجوانی  و شاگردی هایش چنین می گوید: یک روزکه تمام کارهایم را انجام داده بودم، حاج رمضون آشپز با این جمله که آشپز هیچ وقت درآشپزخانه بیکار نمی ماند، گفت تمام آشپزخانه را با چوب کبریت متر کنم.

     

     او اولین کسی است که کباب ترکی را به شکل وارونه درست می کند و در مسابقات آشپزی در کشور ژاپن، با کوکو سبزی ایرانی شرکت می کند و برنده می شود.

     

    استاد کلاس های سرآشپزی در ایران است و در خصوص علاقه اش به دیزاین و طراحی می گوید: هر میوه ای را که می خواهم بخورم، حتما به شکل یک گل یا طرحی درمی آورم و بعد می خورم. علاقه ذاتی من به این موضوع درمسابقات و آشپزی های  خارج از کشور نیز بسیار کمک کننده بود و در مسابقات، داوران را جلوی میزهایی که طراحی می کردم، نگه می داشت.

     

    یک آشپز بین المللی است و در طول سفرها و حضورش در کشورهایی مانند ژاپن، بحرین، فرانسه و ایتالیا، علاوه بر معرفی غذاهای ایرانی به دنیا، داور مسابقات نیز بوده است. در خصوص داوری برای غذاها می گوید: برای انتخاب بهترین غذا ابتدا باید آشپزش را بشناسی. اگر آشپز، عاشق کارش باشد، شک نکنید که نیمی از راه را درست آمده و مرحله بعد، چشیدن غذا است. آشپز باید چاشنی رابه اندازه و با درنظرگرفتن تمام زوایاو اصولش، به غذا اضافه کند و گاه یک گرم اشتباه ازچاشنی، طعم غذا را به کلی تغییر می دهد.

     

    او معتقد است 5 مکتب بزرگ آشپزی در دنیا وجود دارد که یکی از آنها ایران است و 502 مدل غذای ایرانی به ثبت رسیده است. با توجه به اینکه مردم برای صرف غذایی که در منزل می خورند به رستورانها نمی آیند، در رستورانها فقط 20 تا 25 نوع غذا وجود دارد.

     

    او تشنه آموزش است و از زمانی صحبت می کند که برای یادگیری تشخیص مزه غذا بدون چشیدن، با اینکه خود سرآشپز بوده است، 11 سال شاگردی یک آشپز را در دبی کرده است و حال لذت آن سختیها را می چشد.

     

    در آشپزی، حرفهای بسیار برای گفتن دارد ولی در کمال مناعت طبع، خود را قطرهای از اقیانوس علم آشپزی می داند. در خصوص انتقاد به غذا و سبکی که در شبکه های اجتماعی به وجودآمده، می گوید: حرفی که از دل برآید لاجرم بر دل می نشیند. تازمانیکه هدف از تست غذاکسب درآمد باشد، موفقیتی حاصل نمی شود و نمی توان اعتماد افراد را جلب کرد و درحال حاضر منتقد واقعی در فضای مجازی نداریم.

     

    او در خصوص فرق یک داور با یک خورنده عادی غذا می گوید: یک خورنده عادی تنها از طعم غذا لذت می برد و نمی داند  چرا و از چه چیزی لذت برده است ولی یک داور تنها با چشیدن مقدار کمی از غذا، به تک تک اجزاء تشکیل دهنده غذا پی می برد. غذا خوردن برای او در مرحله اول لذت و در مرحله دوم آموزش است.

     

    او کسی نیست جز سید جواد غفوریان، سرآشپز رستورانهای رضایی در مشهد که یک عمر تلاش مجدانه او در صنعت آشپزی را اکنون در این رستورانها به عینه شاهد هستیم و با همراهی محسن خراسانی که زین پس در آسیا از او بیشتر خواهید خواند، در دفتر سرپرستی آسیا میزبان او بودیم.

     

     

     

     

     

    کلید واژه ها
    سر آشپز بین المللی-مسابقات آشپزی-رستوران های رضایی-سید جواد غفوریان
    نظرات
    ارسال نظر



    مطالب مرتبط